Το Φεστιβάλ Πηνειού 2018 ολοκληρώθηκε!

Ακόμα μια υπέροχη γιορτή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.Μια γιορτή των τεχνών, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και των επιστημών, οργανωμένη από τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Ο Αστρονομικός Παρατηρισιακός Όμιλος Λάρισας για πρώτη φορά έδωσε φέτος το παρόν και ξενάγησε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ στον έναστρο ουρανό.Καθόλη την διάρκεια ου φεστιβάλ είχαμε στην παρέα μας και την Έναστρον. Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες δεν πτόησαν ούτε τον Α-Polaris ούτε τους εκατοντάδες επισκέπτες που με τα τηλεσκόπια των μελών του ομίλου μας, παρατήρησαν τον φυσικό μας δορυφόρο, την Σελήνη,  καθώς και τον “γίγαντα” του ηλιακού μας συστήματος τον πλανήτη Δία. Κάποιοι λίγοι τυχεροί που βρέθηκαν στην παρέα μας σε προχωρημένη ώρα μπόρεσαν να παρατήρησουν και τον Κρόνο με τα υπέροχα δαχτυλίδια του! 

Ανεκτίμητη εικόνα για όλους μας ήταν η λάμψη στα πρόσωπα των επισκεπτών μόλις αντίκριζαν τις λεπτομέρειες στην επιφάνεια της Σελήνης, ή όταν διέκριναν τις ζώνες του Δία και τους δορυφόρους του. Η καλύτερη επιβράβευση που θα μπορούσαμε σαν όμιλος να έχουμε και που μας δίνει κίνητρο να ανανεώσουμε από τώρα το ραντεβού μας για του χρόνου δίπλα στην κοίτη του Πηνειού!